Blogolj!

A reggeli, mint életmentő?

Mindannyian tudjuk, hogy az étkezés mennyire fontos. A minőségi ételek, a rendszeresség és az adagok befolyásolják életünket. De hogy a reggeli kifejezetten életmenő is lehet? Nagyon úgy néz ki, hogy így van.

A reggeli étkezés sokaknál kimerül egy gyors kávéban, hiába tudja mindenki, hogy ez az egyik legfontosabb étkezése a napnak. Nemcsak azért, hogy legyen energiánk, hanem bizony egészségünk is múlhat rajta.

Ezt bizonyítja egy friss kutatás is, amit az Iowai Egyetemen végeztek el 6550 ember 18 év alatt összegyűjtött adatai alapján. Fontos tudni, hogy a résztvevők mind 40 év felettiek és korábban nem volt semmilyen szívproblémájuk.

A megkérdezettek több mint fele (59%) minden nap reggelizik, 5,1 százalék viszont soha nem szokott reggel enni, 10,9 százalék pedig csak néha. A válaszadóknak pedig csaknem negyede vallotta be, hogy bár általában reggelizik, de olykor napokig is kihagyják a legfontosabb étkezést.

A kutatók megállapították, hogy azoknál, akik egyáltalán nem esznek semmit reggel, akár 87 százalékkal nagyobb eséllyel jelentkeztek szívproblémák.

Ezt azzal magyarázzák, hogy aki nem reggelizik, az hajlamosabb napközben egészségtelen ételeket nassolni, aki viszont reggelizik, annak a vércukra és vérnyomása egyensúlyban van, ami az egészséges élethez elengedhetetlen.

Egy másik kutatás is ezzel a jelenséggel foglalkozott, és megállapították, hogy akik nem esznek reggel és késő este vacsoráznak, kevesebb eséllyel élnek túl egy szívinfarktust, illetve hajlamosabbak a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra és a mozgás elhanyagolására is.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/72187/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?