Blogolj!

És te kifizetnél hétmillió forintot egy forrócsokiért?

Dorogi László

Végre itt a húsvét, végre adhatunk az élvezeteknek, ám mint mindig, természetesen most is akadnak olyanok, akik egy kisebb vagyont költöttek az ünnepi menü összeállítására.

Persze, gazdaságosan is meg lehet oldani a nagy húsvéti kajadömpinget, de akadnak olyan éttermek a világon, ahol gyakorlatilag egy szemvillanás alatt költhetünk el több millió forintnak megfelelő összeget... nagyon picike adag ételekre.

Itt van például a világ legdrágább desszertje, amivel igazán még csak jól sem lehet lakni. Ez egy manhatteni forrócsoki, amit a világ 14 legritkább kakaóbabjának keverékéből kotyvasztanak, ami alapvetően megdobja az árát, de ha mindez nem lenne elegendő, 5 grammnyi 24 karátos arany is ékesíti. Mi máson lehetne felszolgálni, mint egy 18 karátos aranytálcán, amit felturbóznak egy gyémánt karkötővel és egy arany kanálkával. Naná, ezeket megtarthatja a vendég, aki hajlandó kifizetni a luxusédesség árát.

A világ legdrágább tényleges kajáját Mexikóban szervírozzák egyébként, pedig ez is csak egy szimpla taco. Na jó, azért ez költői túlzás, mert bár igazán minőségi alapanyagokból készül, mint a méregdrága Kobe marha, kaviár, vagy szarvasgomba, de persze ezt az ételt is a belecsempészett ehető arany drágítja meg. A tacót egy igazán minőségi tequilával és a világ legdrágább kávéjával, a cibetkávéval tálalják, jó étvágyat kívánunk hozzá annak, aki ki tudja fizetni.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71730/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?