Blogolj!

Örömtelibb az együttlét, ha beszéltek szex közben!

Nem szex előtt és után kell beszélgetni, hanem közben, ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen a szexuális életed – állítja egy új tanulmány.

Illusztráció: pixabay.com

Hölgyeim és uraim, csevegésre fel! Mármint pontosan akkor és ott, közben: szóval színesítsék szenvedélyes szópárbajok szerelmetes szerelmeskedéseiteket!

Egy új tanulmány szerint ugyanis boldogabb szexuális élete van annak, aki szex közben beszél, mint annak, aki csendben élvezi az intim együttlétet. A Journal of Sex & Marital Therapy nevű szaklapban megjelent dolgozat szerzői rámutatnak, az aktus alatti intenzív kommunikáció egyenes összefüggésben áll a nemi életünkkel és párkapcsolatunkkal való elégedettséggel.

Az igazsághoz tartozik persze, hogy a testbeszéd is rész ennek a kívánt és jótékony szex közbeni kommunikációnak. Vagyis a kutatók arra jutottak, hogy a verbális és a nonverbális kommunikáció is nagyobb elégedettséghez vezet egy pár szexuális életében. Az egyetlen kritérium, hogy egyértelmű legyen mindkét fél számára.

A felmérés során egyébként 400 embert vizsgáltak, hogy milyen gyakran és hogyan kommunikálnak szex közben. A párok arról is beszámoltak, mennyire elégedettek a párkapcsolattal és a szexuális életükkel. Ezek alapján az derült ki, hogy minél több a kommunikáció: a beszélgetés és a testbeszéd szex közben, annál nagyobb a szerelem, annál boldogabbak együtt a párok.

A szakemberek felhívják a figyelmet: az új felfedezés azért is fontos, mert a többség hajlamos szégyenérzettel társítani a szex közbeni kommunikációt. Sokan attól félnek, hogy partnerüknek nem tetszik, ha beszélnek, netán megzavarja az intim pillanatot, tönkreteszi annak varázsát. A most megjelent tanulmány azonban egyértelművé teszi: nincs mitől tartani, mindenkinek jobb, ha szex közben elengedi a száját (is).

Szájalásra fel, kísérletezzetek bátran!

Címkék: szerelem, szex, Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71664/pics/lead_800x600.jpg
szerelem,szex,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?