Blogolj!

Miért van annyi felnőtt szűz férfi Japánban?

Japán mindig is egy különc hely volt, ha szexualitásról volt szó, akkor meg pláne. Így nem is olyan furcsa, ha a szüzesség elvesztésének kérdése is másképp megy náluk, mint ahogy megszoktuk.

Emlékszünk még a 40 éves szűz című filmre? Japánban ugyanis tényleg léteznek ők, és igen nagy számban. Tíz heteroszexuális férfiből egy bizony negyven évesen sem tapasztalta meg még a testiséget – derült ki egy tokiói egyetem kutatásából.

Ennek persze több oka lehet, de a szakértők megfigyelték, hogy a késői szüzesség függ az egyének társadalmi és pénzügyi helyzetétől, és így a szegényebb férfiaknak nagyobb esélyük van arra, hogy felnőttként is szüzek maradjanak, és mondani sem kell, hogy a pénzesebb társaiknak efféle problémáik nincsenek. Az a férfi, akinek biztos állása van és nagyvárosban él, nagy eséllyel fog szexet is kapni.

A kutatást 11-18 ezer felnőttel végezték 1992 és 2015 között, és kiderült, hogy ebben a több mint két évtizedben megkétszereződött a szüzek száma.

A vizsgálatból továbbá kiderül, hogy a 35-39 év közötti heteroszexuális nők még egy fokkal jobb helyzetben vannak, ugyanis közülük csak 8,9 százalékuknak nem volt szexuális kapcsolata, míg férfi társainál ez a szám 9,5 százalék. A nők abban a helyzetben is jobban járnak, ha hiába rendelkeznek ugyanolyan alacsony fizetéssel, mint férfi társaik, még így is nagyobb esélyük van a szexre.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71228/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?