hirdetés
Blogolj!

Halálbüntetéssel fenyegetik a szelfizőket Thaiföldön

A magyar turisták egyik kedvenc pihenőhelyén vezethetnek be drasztikus szabályozást, nem árt tisztában lenni vele, mit kockáztat, aki önportrékat lövöldöz.

Illusztráció: pixabay.com

Halálbüntetéssel fenyegetik az egyik népszerű thaiföldi strandon szelfiző turistákat – adta hírül a Mirror című birt bulvárlap. A drasztikusnak tűnő, tervbe vett intézkedéssorozat hátterében az áll, hogy a Phuketi Nemzetközi Repülőtér vezetői szerint a közeli tengerparton fényképezkedő külföldiek megzavarhatják a felszálló gépek pilótáit.

A thaiföldi üdülőparadicsom repteréhez közeli tengerpartot imádják az üdülők, köztük honfitársaink is. Azért oly népszerű ez a strand, mert a gépek közvetlenül a tenger felett húznak el, így remek szelfiket lehet készíteni velük. Ez azonban nem játék, mert a reptér vezetői szerint a telójukkal vagy fényképezőikkel kattintgató turisták zavarják a fel- és leszálló repülők pilótáit, vagyis súlyosan veszélyeztetik a légi közlekedés biztonságát. Nem beszélve azokról a felelőtlen turistákról, akik drónokat reptetve és lézerpointerrel hadonászva okoznak fennforgást.

Az érintett repülőtér egyik vezetője úgy fogalmazott: itt az idő a cselekvésre, a biztonságos jogi környezet megteremtésére. Azt mondta, a jövőben „akár halálbüntetést is kaphatnak” a repülőkkel szelfizők.

És hát tudjuk, kedves Thaiföldre vágyó magyar nyaralók, jobb félni, mint megijedni...

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71203/pics/lead_800x600.jpg
halál,halálbüntetés,szelfi,színes világ,Thaiföld,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?