Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Egy ötszáz éves kereskedőhajó roncsaira bukkantak az Északi-tengerben

A holland kulturális minisztérium közlése szerint egy 500 éves kereskedőhajó roncsait fedezte fel véletlenül az Északi-tenger fenekén egy holland mentőcsapat, amely vízbe esett konténerek után kutatott a térségben. A minisztérium kiemelte, hogy ez a legrégebbi hajóroncs, amelyet valaha a holland vizekben találtak.

A vízi jármű valószínűleg harminc méter hosszú volt és 1540 táján építették. Hullámsírjából olyan rézlemezeket hoztak a felszínre, amelyeken a középkori és kora újkori Európa meghatározó bankár-kereskedő családja, a Fuggerek védjegye szerepel.

A német család érdekeltségei nem csupán a bankszektorra terjedtek ki, hanem kezükben tartották a korabeli Európa bányászatának, érckereskedelmének jelentős részét is.

A holland mentőcsapat véletlenül bukkant rá a roncsra a Fríz-szigetek szomszédságában, miközben az MSC Zoe konténerszállító hajó januárban a vízbe esett rakományát kereste a térségben.

Ingrid van Engelshoven holland kulturális miniszter szerint a felfedezéssel tovább gazdagodott az ország „kulturális öröksége”. A hajóroncs sorsáról a későbbiekben születik döntés.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71160/pics/lead_800x600.jpg
hajó,színes világ,tenger,történelem,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?