Blogolj!

Megtalálták a „szúnyogriasztó” zenét

Nem vicc, tényleg van ilyen, bár tény, hogy elég meglepő, de a tudomány már csak ilyen csodálatos.

Nincs ember, akit ne idegesítenének a vinnyogó vérszívók, főleg nyáron, amikor aztán tényleg nincs menekvés. Na, ebből lett elege pár okos embernek, akik történetesen még a Sarawaki Malajziai Egyetem munkatársai is, akik egyiptomi csípőszúnyogokon kísérletetek.

Mivel a hangok sok állat szaporodása és életben maradás szempontjából igen fontosak, így innen közelítették még a problémát. Az eredmény pedig nemcsak szórakoztató, hanem állítólag tényleg működik is:

a dubstep jól bevált szúnyogriasztó.

A kutatók egészen pontosan Skrillex Scary Monsters And Nice Sprites című számával kísérleteztek a nagyon alacsony és maga frekvenciái miatt. A rovaroknál ugyanis utóbbiak elősegítik a párzást, a zajok ugyanakkor megnehezíthetik a fajtársak és potenciális prédák érzékelését.

Tanulmányukban leírják, hogy a zene hatására a nőstények kisebb eséllyel szívtak vért és a szexuális aktivitás is csökkent.

Mivel az egyiptomi csípőszúnyog több betegséget, így Dengue-lázat, Zika-vírust, Chikungunya-lázat és sárgalázat is terjeszt, a felfedezés kifejezetten fontos lehet a fertőzések elleni védekezésben.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/71071/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?