Blogolj!

A kislányok is álmodozhatnak rohamosztagos karrierről

Dorogi László

Ha ránézünk a Star Wars ikonikussá vált rohamosztagos hadseregére, fel sem merül bennünk, hogy akár egyetlen lány vagy nő is lehet közöttük. Pedig lehet, szóval nyugi lányok, nem ciki ha rohamosztagosnak öltöztök farsangkor.

Úgy fest, ezen a dolgon eddig nem nagyon gondolkozott el senki, de a #metoo mozgalom korában óhatatlanul felmerül az egyik legnépszerűbb popkult sorozatban is, hogy vajh miért nincsenek lány rohamosztagosok. A Screen Rant állt elő most azzal az infóval, hogy a film atyja, George Lucas tulajdonképpen sosem állította, hogy csak férfiak lehetnek rohamosztagosok, sőt a rendező már az ős-első rész, az Egy új remény megjelenése után is írt arról, hogy a rohamosztagosok között nőket is találni.

Na jó, de akkor miért nincs a Halálcsillagon egyetlen nőnemű rohamosztagos sem? Hát azért, mert olyan magas pozícióba nem osztják be őket... micsoda diszkrimináció ez kérem, csak nehogy aztán a Star Warst is utolérje a #metoo. A trilógiának induló, majd hatrészes eposszá kibővülő sorozatnak decemberben már a kilencedik része érkezik a mozikba és már azt is lehet tudni, hogy többek között Ed Sheeran és Jamie Oliver is rohamosztagos jelmezt ölt néhány snitt erejéig - persze látni őket sem fogjuk a sisak miatt.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/70578/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?