Blogolj!

Kiderült, melyek a világ legegészségesebb országai

Gondoltad volna, hogy az első tízből hat is Európában található?

Fotó: pixabay.com

Óriási ugrott előre a Bloomberg különleges listáján Spanyolország, mely 2017-ben még csak a hatodik helyen állt, 2019-ben pedig már a világ legegészségesebb országának bizonyult. Szakértők állítják, egyes számítások szerint a hispánok 2040-re a lakosok várható élettartamát tekintve a legtovább élő nemzet cím várományosai.

A hosszú élettartam mellett a spanyol nemzet, illetve Spanyolország sikerének titkai a tiszta víz, a jó higiéniás viszonyok, a kevés dohányzás vagy a kis mértékű elhízottság. Ez utóbbi szorosan összefügg a mediterrán diétával.

A világranglista második helyen Olaszország végzett, amit szintén az étrenddel, a klímával és a sok szabadban töltött idővel támaszthatunk alá. A bronzos pozíciót pedig Izland érdemelte ki, ahol a lakosok halban gazdag étrendje és rengeteg mozgással tarkított életmódja segíti elő az egészséget.

Az első tízben helyezkedik még el Japán, Svájc, Svédország, Ausztrália, Szingapúr, Norvégia és Izrael is. Érdekesség, hogy az USA csak a 35., Magyarország pedig a 48. helyen végzett. Szóval van még hová fejlődnünk!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/70522/pics/lead_800x600.jpg
egészség,életmód,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?