Blogolj!

Kicsi, szőrös és nyugodtan bekaphatod, mi az?

Dorogi László

Ha a kivi és a héja egy mondatban szerepel, akár még húsevésre is gondolhatnánk, de a madarakat most nem bántjuk. Ellenben ha jól megmosod a kivit, simán megeheted a héját is.

Fotó: Pixabay

A kivi gyümölcs héja ugyanis bővelkedik tápanyagokban, háromszor annyi növényi rostot tartalmaz, mint magának a gyümölcsnek a húsa. Magas a C-vitamin tartalma és ha meghámozzuk, akkor bizony ebből a C-vitamin mennyiségből jelentőset dobunk ki a kukába. Ha mindez nem lenne elég, a kivi héjában folsav, E-vitamin és antioxidánsok is gyakori vendégek, ezek pedig mind-mind jelentős szerepet töltenek be az egészséges étrendben.

Persze, persze, de hát a kivi héja szőrös - gondolhatod és ez pontosan így is van, de a sokak szájában kellemetlen érzést generáló szőröcskéket könnyedén el lehet távolítani egy alapos mosással. A világon egyébként több helyen is héjastól fogyasztják a kivit és ha belegondolsz, sok időt és mancsolást spórolsz meg azzal, ha nem kell lehántanod a külső réteget. Ja és persze megmosni akkor is meg kéne, ha nem lenne szőrös, gondolj csak a permetszerekre vagy vegyszerekre.

A kivi héja egyébként kicsit rágós, ízekben sem bővelkedik, de kissé mégis savanykás, fanyar, ami éppen tökéletes egyensúlyt teremt az édes gyümölcshús mellett. Ha pedig még mindig nem győződtél meg a dologban, akkor csak gondolj arra, hogy az almát is simán megeszed héjastól.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/70292/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?