Blogolj!

Sziesztázz az egészségedért!

Mert a látszólagos lustaság van, amikor kifizetődő!

Sokan vagyunk, akik szeretünk délutánonként, esetleg egy kellemes ebéd után ledőlni és szunyókálni, de most már azt is elmondhatjuk, hogy nem csupán a kajakóma miatt tesszük ezt, hanem az egészségünkért!

Persze sokan nem engedhetik meg maguknak a rendszeres pihenőt, pedig ha ezt az ember igyekszik napi rendszerességgel gyakorolni, akkor a szunyókálók vérnyomása észrevehetően csökken azokéhoz képest, akik nem élvezhetik a délutáni szieszta előnyeit. Ezt görög kutatók állapították meg, akik az Amerikai Kardiológusok Társasága 68. éves tudományos tanácskozásán mutatták be tanulmányukat.

Szó szerint gyógyír a testnek, ugyanis a kis dózisú vérnyomáscsökkentők általában 5-7 higanymilliméterrel csökkentik a vérnyomás szintjét, a rendszeres délutáni szieszta pedig mintegy 5 higanymilliméterrel csökkentette a vérnyomást, ami a kutatók szerint azonos a más ismert vérnyomáscsökkentő beavatkozásokkal.

Két higanymilliméteres csökkenés a vérnyomásban már 10 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszer események, mint például a szívroham kockázatát, így a rendszeres, de apró alvást érdemes beiktatni az életmódunkba is.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69990/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?