Blogolj!

Gyerekek mentették meg egy nyolc éves kisfiú életét

A sielők.hu szúrta ki azt a kanadai sípályán történt esetet, amelyben tizenéves fiatalok egy csoportja mentette meg egy nyolc éves kisfiú életét.

A kanadai médiában hősként emlegetik azt az öt 13 és 14 év közötti fiatalt, akik észrevették, hogy egy kisfiú kicsúszott a sílift székéből és minden erejével azon van, hogy ne zuhanjon le a kb. hatméteres magasságból. 

Az ifjú hősök pont a lift melletti pályán csúsztak le, amikor felfigyeltek a bajbajutott nyolcévesre, valamint édesapja segélykiáltásaira, aki próbálta megtartani fiát. Az égészben a legszomorúbb, hogy a felnőttek vagy nem reagáltak a segélykiáltásokra vagy inkább a telefonjukért nyúltak, hogy lekamerázhassák az eseményeket, (az esetről készült felvételt is egy távolabbi liftből készítették) a sítelep alkalmazottjai pedig nem voltak sehol, így csak a tizenévesekre számíthattak.

A leleményes fiatalok pedig McGyvert is megszégyenítő módon siettek a fiú segítségére: először ugyanis szereztek egy biztonsági hálót, hogy majd arra essen a bajba jutott srác. Ehhez pedig gyorsan szereztek még egy olyan szivacsot is, amellyel a liftoszlopokat takarják be a sípályákon, így pedig már minden adott volt a kisfiú megmentéséhez. A végére már felnőttek is besegítettek a háló tartásába, a mentőakció szerencsére sikeresen zárult, a kisfiú sérülések nélkül megúszta a zuhanást.

Később a segítséget nyújtó fiatalok elmondták, az egészben az volt a legnehezebb, hogy az apát rábeszéljék engedje el fiát, emellett pedig még arra is volt lélekjelenlétük, hogy a pánikba esett kisfiút megnyugtassák és elérjék, hogy rúgja le a léceket a lábáról.

A Grouse Mountain sítelep megkezdte a baleset kivizsgálását. A szemtanúk beszámolója alapján már a beszálláskor megtörtént a baj, azonban hiába kiabáltak többen is az ott dolgozóknak, a hangos zene miatt csak jóval később hallották meg, hogy valami történt.

A síterep természetesen köszönetet mondott a fiúknak, és még egy ingyen bérletet is kaptak a következő szezonra.

(Borító: langleyadvancetimes.com)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69758/pics/lead_800x600.jpg
életmentés,síelés,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?