Blogolj!

Ki mondta, hogy nem lehet hamburgeren élni?

Dorogi László

Egy 65 éves amerikai úriember az elmúlt 47 évben nyolc nap kivételével minden egyes nap kettő mekis burgert tolt az arcába. Ezek után egészen hihetetlen, hogy ennyire egyoldalú táplálkozás mellett is makkegészséges, pedig így van.

No, persze nem állítjuk, hogy mindenkinek követnie kellene Don Gorske különleges ám borzasztóan egyoldalú étrendjét, aki 2016-ban került be a Guinness-rekordok könyvébe, mint az ember, aki a legtöbb Big Macet ette meg a világon. A wisconsini úriember akkor fogyasztotta el 28 788. hamburgerét, azóta pedig már a 30 ezres álomhatárt is átlépte. Gorske úr 1972-ben, 19 éves korában ettem meg élete első Big Mac burgerét és állítása szerint azóta mindössze nyolc olyan nap volt, amikor nem evett kedvenc csemegéjéből, ez is csak olyan napokon fordult elő, amikor beteg volt, vagy elutazott, illetve egyszer egy hatalmas hóvihar miatt nem nyitott ki a helyi McDondald's.

A sikeres rekordkísérletet követően egyébként átfogó orvosi vizsgálaton esett át, ami meglehetősen érdekes eredményt hozott: Gorske úrnak semmiféle egészségügyi problémája nincs, ami azért valljuk be, elég hihetetlen. A wisconsini öreg úr korábban börtönőrként dolgozott, amióta viszont nyugdíjba vonult gyakorlatilag csak az evésnek él. Minden hétfőn meglátogatja kedvenc gyorséttermét, ahol beraktároz hat darab Big Macet, kettőt a helyszínen fogyaszt el, a másik négyet hazaviszi, így kedden és szerdán ki sem kell mozdulnia, a mikró teszi a dolgát. Csütörtökön jön az újabb turnus, ekkor nyolc hambit vásárol meg, így a hét végéig biztosítva van a Big Mac-szükséglete.

Két Big Mac egyébként alig tartalmaz többet 1100 kalóriánál, zsírból és fehérjéből a napi ajánlott beviteli mennyiséget tartalmazza, szénhidrátból pedig még ennél is kevesebbet, Gorske úr pedig sosem kér sült krumplit burgereihez, viszont csak és kizárólag kólát hajlandó inni. Nem csak a burgerekhez, hanem úgy kábé mindig. Ennek fejében meg aztán egyenesen csoda, hogy semmilyen egészségkárosodása nincsen. 

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69664/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?