Blogolj!

Hazaengedték a kórházból a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemőjét

A japán baba még augusztusban született sürgősségi császármetszéssel, mert a testsúlya nem gyarapodott. Mivel az orvosok úgy gondolták, hogy a gyerek élete veszélyben van, így a műtét mellett döntöttek.

A kisfiú 268 grammal jött világra, amit a hosszú hónapok alatt 3200 grammra sikerült növelni, így már elhagyhatta a kórházat. A csecsemő eleinte olyan kicsi volt, hogy elfért két tenyérben.

Az Iowai Egyetem által a világ legkisebb súllyal született, életben maradt csecsemőiről vezetett Tiniest Babies Registry nevű honlap szerint a rekorder egy kislány, aki 2015-ben 252 grammal született, míg a fiúk közül eddig egy 2009-ben született gyerek volt a legkisebb 274 grammal. A honlap szerint a kevesebb mint 300 gramm alatti súllyal született csecsemők közül eddig 23-an maradtak életben világszerte. Közülük mindössze négy volt fiú.

Japánban a kevesebb mint ezer grammal született csecsemők túlélési aránya nagyjából 90 százalék, ám a kevesebb mint 300 grammal világra jött babáké nagyon alacsony, különösen a fiúk esetében.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69570/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?