Blogolj!

Ha nem akarsz depressziós lenni, hanyagold a munkát!

Pintér M. Lajos

Egy új kutatás tökéletesen alátámasztja a régi igazságot, hogy a munkakerülés, no jó: a gondosan megválasztott munkaidő nagyon egészséges.

Illusztráció: pixabay.com

Depressziót okozhat a nőknél a túl hosszú munkaidő – ez derült ki egy nemrégiben rendkívül nagy társadalmi mintán elvégzett felmérésből. Bebizonyosodott, hogy jóval nagyobb a depresszió kockázata azoknál a nőknél, akik heti 55 óránál többet dolgoznak, ám ugyanez a férfiak esetében ez nem áll fenn.

Az MTI azt írja, a University College of London és a londoni Queen Mary Egyetem kutatói huszonháromezer embert vontak be kutatásukba, amelynek eredményeit a British Medical Journal tekintélyes orvostudományi folyóirat járványügyi és közegészségügyi szakfolyóiratában tették közzé.

Figyelembe véve az életkort, a jövedelmet, az egészségi állapotot és a munka jellegét a kutatók azt találták, hogy a hosszabb munkaidőben dolgozó nők esetében 7,3 százalékkal több depressziós tüntetek jelentkeztek, mint azoknál, akiknek munkaideje heti 35-40 órás volt. Kimutatták azt is, hogy a hétvégi munka mindkét nemnél növelte a depresszió kockázatát.

Azoknál a nőknél, akik a hónap valamennyi vagy szinte valamennyi hétvégéjén dolgoztak, 4,6 százalékkal több depressziós tüntet jelentkezett azokhoz képest, akik csak a hét öt napján, munkaidőben dolgoztak. A férfiaknál ez az arány 3,4 százalék volt.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69578/pics/lead_800x600.jpg
depresszió,munka,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?