hirdetés
Blogolj!

Magyar csiliszószt választottak a világ legjobbjának

A dallamos nevű Ale Mango Habanero csiliszósz lett a világ legjobbja, a The World Hot Pepper Awards versenyen.


Annak ellenére, hogy a megmérettetés a legcsípősebb termékekről szól (legalábbis a neve alapján), mégsem ez volt a mérvadó. Nagy Gábor, a termék megálmodója elmondta:

Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak

A GaBko Chili győztes terméke egyébként még egy díjat is bezsebelt gyümölcs kategóriában. Igen, ilyen is van, ha csípős szószról van szó, ugyanis a habanero mellett a mangó is fontos szerepet játszik az ízharmóniában, amihez a komló kesernyés íze is passzol.

Nagy Gábor szerint a szósz kb mindenhez kiváló: salátákhoz, húsokhoz, tésztákhoz és szendvicsekhez.

Címkék: gasztro
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69438/pics/lead_800x600.jpg
gasztro
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?