Blogolj!

A burgerkirályság fontos provinciája a magyar főváros

Dorogi László

A Big Seven Travel utazási portál rangsorolta az EU-ban található hamburgerezőket, a lista legjobb ötven kajáldája között pedig két budapesti burgerezőt is találunk. Az egyiket egyenesen a lista ötödik helyén.

Fotó: bigseventravel.com

Ma már gyakorlatilag minden nagyváros minden utcasarkán belebotlunk egy-egy ilyen-olyan gyorskajáldába, ezért mondanunk sem kell, mekkora teljesítmény egy remek burgerrel felkerülni egy európai lista első ötven helyének valamelyikére. Pláne, ha azt is tudjuk, hogy a listát nem csak ad hoc módon dobálták össze, hanem nagyon komoly vizsgálatok előzték meg annak összeállítását.

A Big Seven Travel azon túl, hogy megszavaztatta mintegy 1,5 milliós olvasótáborát a legjobb burgerezőkről, több gasztroszakértőt is bevontak a rangsor összeállításába. A rangsorolásnál figyelembe vették az egyes éttermek online értékeléseit, korábbi médiamegjelenéseit, továbbá releváns gasztroblogok véleményét is.

Ez alapján a budapesti Akácfa utai Tuning Bar & Burger a 42. helyet kaparintotta meg, a négy belvárosi étteremmel rendelkező Bamba Marha Burger Bár pedig az 5. helyen végzett. Európa legjobb hamburgerezője egyébként a londoni Burger And Beyond lett, az ezüstérmet a koppenhágai Gasoline Grill, a bronzérmet pedig a prágai Dish szerezte meg.

Címkék: Budapest, hamburger
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/69235/pics/lead_800x600.png
Budapest,hamburger
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?