Blogolj!

Szükségállapotot rendeltek el a jedesmedvék miatt egy orosz szigeten

Dorogi László

Az Oroszországhoz tartozó Noaja Zemlja szigeteken annyira elszaporodtak a medvetámadások, hogy szükségállapotot kellett hirdetni a sarkköri tartományban.

Fotó: Pixabay

A két szigetből álló szigetcsoporton mindössze néhány ezer ember él, de annyira elszaporodtak a jegesmedvék által elkövetett támadások, hogy már ki sem merik tenni lábukat otthonaikból. A jegesmedvék a sarki jég olvadása miatt merészkedtek le a lakott területekre, mivel egyre kevésbé találnak élelmet a vadonban.

A szigetcsoport legnagyobb településének számító Belusja Guba környékén a hatóságok szerint nagyjából 52 jegesmedve élhet, ezek közül tíz állandóan a lakott területen belül garázdálkodik. A medvék ráadásul annyira felbátorodtak, hogy már nem félnek sem az autóktól, sem a szirénáktól, nemcsak megtámadják az embereket, de a házakba és közintézményekbe is betolakodnak.

A helyiek még sosem láttak ilyen szintű medveinváziót, a helyi hatóságok viszont tehetetlenek velük szemben, ugyanis a jegesmedvék védett állatok Oroszországban, az orosz szövetségi környezetvédelmi hivatal pedig a medvetámadások ellenére sem hajlandó kiadni engedélyt az állatok kilövésére.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/68869/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?