hirdetés
Blogolj!

Elképesztő, már Hawaiin is havazik

Dorogi László

Nem, ez még nem a világ vége, bár a hawaiiak joggal gondolhatják, hogy mégis. A helyi természetvédelmi hivatal szerint még sosem havazott a szigeten.

Továbbra is hatalmas gondot okoz az Egyesült Államokban és Észak-Amerikában a szélsőséges időjárás, kedden repülőjáratok ezreit kellett törölni az ítéletidő miatt, de az áramkimaradások sem ritkák most arrafelé. Minnesotában, Michiganben és Wisconsinban 30-45 centiméternyi hó szakadt le vasárnap óta, egyes utakat le is kellett zárni.

Hogy milyen komoly a probléma, azt jól jelzi a tény, hogy a napsütéséről és homokos tengerpartjáról híres Hawaii szigetét is elérte a havazás, pedig a helyi természetvédelmi hivatal szerint a szigeten eddig még sosem esett hó. Maui polgármestere arra hívta fel a helyiek és a turisták figyelmét, hogy legyenek résen, mert jegesek az utak, és a sziget északi, valamint keleti vidékein is veszélyes az óceánpart megközelítése.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Yes 😮we got snow too ! ❄️ #maui #polipoli #kula #snow #letsbuildasnowman⛄️

elvirakeserovic (@elvirakeserovic) által megosztott bejegyzés,

Az Egyesült Államokban Seattle-től Bostonig észak-nyugati irányban összefüggő viharzóna alakult ki, folyamatosan havazik, az utak jegesek az északi nagyvárosokat, mint Chicago, Detroit és Boston hó borítja. A meteorológusok előrejelzései szerint a viharzóna Kalifornia felé terjeszkedik, ahol az állam északi vidékein özönvízszerű esőzésekre, áradásokra, földcsuszamlásokra és áramkimaradásokra kell számítani a következő napokban.

Címkék: Hawaii,
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/68872/pics/lead_800x600.jpg
Hawaii,hó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?