hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Fenyegetően zúdul ránk a globális felmelegedés

Dorogi László

Januárban 35 melegrekord dőlt meg világszerte, miközben Észak-Amerikában a pusztító hideg uralkodik, addig Ausztráliában és Dél-Amerikában a pokoli hőség.

Fotó: Pixabay

A 2019-es év első hónapja a fagyról, a hóról és a földöntúli hidegről szólt az Egyesült Államokban, az északi államokban előfordult olyan is, hogy mínusz 30-40 fok körüli hőmérsékletet mértek. Paradox módon ez a folyamat is a globális felmelegedés következménye, mert miközben az USA-ban egyetlen hidegrekord sem dőlt meg, a Föld déli féltekén pokoli hőség tombol.

Ausztráliában és Dél-Amerikában sorra számolnak be különböző jelentések a rekord mértékű kánikuláról, Új-Dél-Walesben január 17-én éjszaka 35,4 fokot mértek, ami minden eddiginél magasabb hőmérséklet, mint amit valaha feljegyeztek ilyenkor a kenguruk földjén. A kontinensen a januári átlaghőmérséklet is meghaladta a 30 fokot, ami szintén első ízben fordult elő az ausztrál történelem során.

2018-ban 430 melegrekord dőlt meg világszerte, miközben hidegrekordból csupán 40-et figyeltek meg a meteorológusok.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/68687/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?