hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Az 5 leggaládabb kajafotós átverés

Dorogi László

Ha Te most éppen reggelizel, ebédelsz, vagy vacsorázol, akkor biztosan nem piszkálja meg az ingerküszöbödet egy szaftos hamburgerről készült fotó, egy aranybarnára sült grillcsirke képe, vagy egy juharsziruppal nyakonöntött palacsintatorony látványa. Ellenben, ha még nem ettél ma túl sokat - vagy éppen semmit -, akkor szinte bármilyen ínycsiklandozó étel gondolatától összefut a nyál a szádban. Lelki szemeid előtt elkezdenek cikázni a finomabbnál finomabb falatok vizuális lenyomatai, de nem ám a kéthetes, fridzsiderben felejtett kolis szendvics emlékfoszlányai, ó nem, hanem a tökéletesen megkomponált, mérnöki és művészi precizitással összerakott gyrostál és a nyúlós, olvadt sajttól roskadozó pizzaszelet képei.

Van egy nagyon jó hírem, ugyanis a látszat a legtöbb esetben kőkeményen csal, Te pedig, naiv kis kajasóvárgó jól meg is kajálod ezt az átverést. De ne szégyenkezz emiatt, bárkivel megeshet, ugyanis a kajafotózás mesterei alattomos eszközökkel érik el, hogy a reklámokban csak a tökéletes ételek jelenjenek meg. Itt az ideje azonban rávilágítani ezekre a trükkökre, hogy legközelebb már Te is tudd, nem feltétlenül vagy az, amit megeszel.

1. Tökéletes fagyigombóc

Fotó: Pixabay

Listám első helyére a tökéletes fagylalt mítoszának lerombolása kívánkozik, mert személy szerint ezen csodálkoztam el leginkább. Bár, ha logikusan belegondolunk, akkor tényleg baromi nehéz lehet tökéletes fényképet készíteni egy rémesen gyorsan olvadó kajáról, miközben minden oldalról tűzforró reflektorok világítják meg. Ugye? Szóval ezek a fagyigömbök nem egészen az édes, krémes, gyümölcsös vagy bármilyen más édességből vannak kifaragva, hanem valami egészen másból. De legalább ezt meg lehetne így is enni (erre a témára később még visszatérünk)! A fényképeken látható tökéletes golyóbisok nem másból készülnek, mint színezett krumplipüréből. Micsoda illúzióromboló hír!

2. Aranybarnára sült grillcsirke

Fotó: Pixabay

Máris szükségessé válik az előző pontban elejtett félmondat magyarázata, ugyanis a tény, hogy a fagyi helyett krumplipürére csorgatjuk a nyálunkat, kissé megrázó, de nem a világvége, mert azt is meg lehet enni. Nem úgy a tökéletesre pirított grillcsirkét, amelynél galádabb dolgot még életemben nem halottam! Szóval ezek a tökéletes grillcsirkék úgy készülnek a fotózásra, hogy szépen megsütik őket... a francokat. Előbb kozmetikai kezelésen esnek át, a belsejüket megtömik vizes töröklözővel, vagy krumplipürével - a jó öreg pürével -, hogy minél nagyobbnak és feszesebbnek tűnjenek. Ezután a bőrüket leápolják egy kis barna cipőkrémmel, csak ezután kerülnek a sütőbe néhány percre. Milyen jó illatok terjenghetnek ott hmm. Hogy még a frissen sült, gőzölgő hatást is elérjék a fotón, vattapamacsokat vizeznek be, majd küldenek a mikróba, a frissen mikrózott vizesvatta pedig csodálatosan gőzölög a csirke mögé rejtve. Hát így múlik el a világ dicsősége.

3. Juharsziruppal nyakonöntött palacsintatorony

Fotó: delish.com

Na, ez már tényleg az átverések átverése, a mindennek a teteje kategória győztese. Bár nálunk, Magyarországon jóval elterjedtebb a palacsinta klasszikus, francia változata, Amerikában előszeretettel sütik a ducibb, pufibb verziót, amiket kis tornyokba rendezve, olvasztott vajjal és juharsziruppal nyakonöntve tálalnak. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ezt tökéletesen imitálni szinte lehetetlen egy fényképen, ezért a kisütött palacsinták előbb kapnak egy kis impregnáló spray réteget, hogy ne szívják fel a rájuk borított szószt, majd miután egymás tetejére kerültek, nyakonöntik őket egy kis fincsi, lédús motorolajjal. A juharszirup ugyanis majdhogynem tökéletesen átlátszó kellene hogy legyen a képeken, az meg már hogy nézne ki.

4. Habos kávé

Fotó: Pixabay

Kit ne csigázna fel a nap elején egy frissen őrölt, illatozó, habos fekete kávé. Ahhoz viszont, hogy a fotókon is megmaradjon benne a jól ismert hab, aljas trükkre van szükség. És a trükk bevetése után eszébe se jusson senkinek belekortyolni a kávéba, ugyanis egy löttyintésnyi mosogatószerrel érik el a habbuborékok örökkévalóságát a képeken.

5. Tejben fürdőző gaponapehely

Fotó: Pixabay

Ha már a kávénál és a reggelinél tartunk, sokak kedvence napindító étkezés gyanánt egy tál tejben áztatott gabonapehely. No, de azt mindenki tapasztalta már, milyen gyorsan megszívja magát ez a gabonakészítmény a folyadékkal, így egyrészt kiadja a színét, másrészt össze is esik és ez tulajdonképpen már nem is olyan étvágygerjesztő látvány. Ezt megelőzendő, az ételfotósok tökéletesen fehér színű ragasztóval helyettesítik a tejet, így ha az megköt a tálban, már oda helyezik rajta a gabonapehely darabkákat, ahová csak szeretnék. Ha pedig nincs kéznél ragasztó, akkor jöhet a sampon vagy a hajbalzsam. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/68231/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?