hirdetés
Nem vitték el a hatos lottó főnyereményét
Nyerőszámok: 7 (hét), 12 (tizenkettő), 27 (huszonhét), 39 (harminckilenc), 40 (negyven), 44 (negyvennégy). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 41 darab, nyereményük egyenként 353.415 forint; 4 találatos szelvény 2.447 darab, nyereményük egyenként 5.920 forint; 3 találatos szelvény 39.751 darab, nyereményük egyenként 1.420 forint.
Blogolj!

Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Nem meglepő, ha Ausztráliában egy furcsa vagy épp bizarr állatra bukkannak, de azért kétfejű élőlény már igencsak ritka.

A kéknyelvű szkink születési rendellenességgel született, vagyis bár a két fej nem különül el egymástól teljesen, a nyelvek, és a szájak különállóak. Ez a deformitás úgy jöhetett lére, hogy még a tojásban az embrió kettéhasadt.

Az állat most a Sydney-től 70 km-re fekvő Ausztrál Hüllőparkban lakik, a dolgozók pedig elnevezték Lucky-nak, mert igazán szerencsésnek mondható, hogy valaki megtalálta, majd a parkba került, mert a vadonban hamar elpusztult volna.

Az ausztrál kéknyelvű szkink az egyik legnagyobb termetű vakondgyíkfaj, a kifejlett állat hossza megközelíti az 50 centimétert. Jellegzetessége a testmérethez képest igen hosszú, mozgékony, fénylő kék nyelv.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67984/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?