hirdetés
Blogolj!

A pilóta, aki már a szimulátorban meghalt

Ragnar Volarus

2014. október 30-án egy Beechcraft Super King Air B200 típusú kisméretű utasszállító repülőgép szállt fel a Dwight D. Eisenhower Nemzeti Repülőtérről, a Kansas állambeli Wichitában. Sajnos a gép a baloldali hajtómű hibája miatt rögtön a felszállás után a reptér egyik épületébe csapódott. A repülőn egyetlen ember, a pilóta tartózkodott, aki az új tulajdonosnak szállította volna el a frissen vásárolt járművet. Ami mint kiderült nem volt éppen a legjobb állapotban, az Arkansas állambeli Menában belső felújítás várt volna rá. Ez a zuhanás után értelemszerűen elmaradt, mivel totálkáros lett a balesetben.

Az épületben amire a B200-as zuhant, a FlightSafety International pilótaképző központja működött. A becsapódás után tűz ütött ki az épületben, a szerencsétlenségben összesen négy ember lelte halálát. Az élet pedig nagyon morbid tréfát űzött, ugyanis éppen olyanok vesztették életüket a repülőszerencsétlenségben, akik egy repülőszimulátorban a biztonságos repülést gyakorolták. Egy tanuló pilóta, az oktatója és a közöttük fordító tolmács.

A FlightSafety szerint a balesetért a gép műszaki állapotát pár nappal korábban ellenőrző és jóvá hagyó cég, a Dallas Airmotive a felelős, akiket hat hónappal később be is pereltek. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy a körülményekhez képest kevesen lelték halálukat az épületben. A gépen csak a pilóta utazott, és a három további halotton kívül a becsapódás idején az épületben tartózkodó több mint száz ember nagy részének sem esett baja.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67937/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?