hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Jamaicában zenével magyarázzák el az inflációt

Az ország érdekes ötlettel állt elő: a jamaicai jegybank rövid zenés videóklipekkel magyarázza el a lakosságnak, hogy miért nem kell aggódni az infláció miatt.

Elsősorban Twitterre dobják fel azokat az anyagokat, ahol helyi reggae zenészek dalolnak az inflációs rátáról, a mérsékelt és kiszámítható áremelkedés gazdaságélénkítő hatásairól, és hasonlókról.

A szokatlan megoldás a jegybank pr igazgatójától ered. De nemcsak Twitteren, hanem rádióban, tévében és plakátokon is terjesztik, hogy miért nem kell kétségbeesni az infláció és az árak emelkedése miatt.

Ez azért fontos lépés, mert az amúgy sem éppen gazdag ország az elmúlt évtizedekben többször is gazdasági hanyatlásnak indult, az infláció pedig elérte a 90 százalékot is. Mára már normalizálódott a helyzet, az infláció 2,5 százalék körül van, viszont a lakosság aggodalma nem alaptalan.

A tájékoztatás pedig azt a célt szolgálja, hogy mindenki jobban átlássa a gazdasági folyamatokat és a jövőbeli célokat. A zenés anyagokra adott visszajelzések pedig úgy tűnik beválnak.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67915/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?