hirdetés
Blogolj!

Egy euróval az elnéptelenedés ellen

Sambuca di Sicilia egy apró kisváros Szicíliában, csupán hatezren lakják. És bár a hely gyönyörű, hamisíthatatlan mediterrán paradicsom, szépen lassan elnéptelenedik.

Mivel a fiatalok nagy része a környező nagyvárosokba költözött, így a város átlagéletkora lassan a hatvan felé közelít.  A városvezetés ezért találta ki azt, hogy csupán egy euróért, azaz csak 330 forintért értékesít több lakást. Két feltétel van: tíz évig állandó jelleggel ott kell lakni és három éven belül önköltségen fel kell újítani. Viszont ha ez teljesül, akkor a felújításra szánt összeget vissza is kapja az újdonsült lakó.

A pár napja meghirdetett többtucatnyi ingatlan zöme kétszintes, szinte mindegyikhez tartozik udvar is – írja a The Guardian. A brit napilapnak a város polgármestere, Giuseppe Cacippo hangsúlyozta, hogy azért kell csak szimbolikus összeget fizetni a lakásokért, mert azt szeretnék, hogy ismét visszatérjen az élet a kisvárosba.

A többi olasz kisvárostól eltérően, akik tettek már hasonló lépéseket, de csak propagandacélból, a mi önkormányzatunk halál komolyan gondolja, hogy tényleg csak egy eurót kérünk az ingatlanokért, függetlenül attól, hogy lakásról vagy házról van szó. Nekünk csak az számít, hogy újra élet költözzön azokba, illetve a városba, és persze nem bánnám, ha elsősorban fiatalok jönnének

– nyilatkozta a polgármester. 

A polgármester azt ígéri, akik mellettük döntenek, azok majd a paradicsomban élhetnek.

Sambuca úgy ismert, mint a gyönyörűség városa, nem véletlenül becézik földi paradicsomnak a dél-olaszok. A gazdag történelmi látványosságok mellett a természeti adottságai is rendkívüliek. Fantasztikus tengerpartunk, szőlőültetvényeink, erdőink és hegyeink vannak. Ez egy csendes, nyugodt kisváros, idilli hely az egészséges életformát választóknak

– mondta Guiseppe Cacioppo.

 

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67909/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?