hirdetés
Blogolj!

Az új magyar rozmár az év minden napján fürdik a Balatonban!

Sokan talán őrültnek tartják, de nem az, hanem rendkívüli sportember. Akad egy olyan bátor férfi, aki esztendő mind a 365 napján megmártózik a magyar tengerben, akkor is, ha fagy, akkor is, ha tombol a kánikula.

Illusztráció: pixabay.com

Schwarz Kornél balatonfüredi kertészmérnök tavaly mindennap megfürdött a Balatonban! A fantasztikus teljesítményről a veol.hu hírportál számolt be. A férfi ráadásul nem állt meg, 2019-ben is ugyanezt tervezi, és egyelőre nincs is, aki vagy ami eltántorítsa szándékától.

2017-ben határozta el barátaival, hogy extrém kalandot keresve a hűvös ősszel hódítja meg a magyar tengert. Az első októberi csobbanás olyan jól sikerült, hogy a kertészmérnök beleszeretett a nem éppen fürdésre alkalmas hőmérsékletű vízbe: az év végén már naponta úszott egyet a jeges tóban.

2018-ban még nagyobbat álmodott, és célját el is érte. Az év mind a 365 napján megmártózott ugyanis a Balatonban, ráadásul mindezt fényképpel is dokumentálta. A veol.hu cikke szerint hősünk kitartását jól mutatja, az sem tántorította el különös fogadalmától, hogy sokszor bolondnak nézték, és nem volt ritka az sem, hogy a már majdnem befagyott, kásás Balatonban kellett megmártóznia, sokszor havas eső és orkánerejű szél mellett.

Schwarz Kornél idén sem enged a vasemberségből. Úgy tervezi, minden egyes nap folytatja az úszást a Balatonban, legalább öt perc erejéig, sőt, napi 20 ezer lépést is megtesz majd.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67869/pics/lead_800x600.jpg
Balaton,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?