Blogolj!

Ilyen még nem volt, földi élet a Holdon!

Dorogi László

Kínai kutatók egy csoportja jelentős tudományos áttörést ért el, amely alapjaiban változtathatja meg a jövőnkről alkotott elképzeléseinket.

Fotó: Pixabay

Egyre többet és egyre több helyen hallani arról, hogy milyen komoly problémát okozhat az emberiségnek a brutális mértékű népességnövekedés, amely előbb-utóbb végletekig kizsigereli bolygónkat. Egyértelmű, hogy idővel kénytelenek leszünk egy új otthont találni magunknak, amikor ez a "világ" már nagyon szűk lesz nekünk és nem találjuk benne régi helyünk.

Ehhez persze mindenképpen szükségünk lenne egy, vagy több olyan potenciális második otthonra, ahol bizonyos körülmények kialakításával nagyon is adottak lehetnek az emberi élet feltételei, s bizony az elmúlt években egyre több kutatás és tudományos kísérlet irányult arra, hogy megtalálja a Naprendszer azon pontját, ahol majd az unokáink, ükunokáink élhetnek.

Nos, az sem elképzelhetetlen, hogy ez az új otthon Földünk egyetlen Holdján kerül elsőként kialakításra, hiszen talán az álatlunk leginkább ismert és legrégebben kutatott égitestről van szó, ahol most ráadásul a kínaiak szenzációs tudományos áttörtést értek el. Az ázsiaiak a világon elsőként kezdték el kutatni a Hold sötét oldalát, ezúttal pedig még ennél is tovább merészkedtek.

A Csang'o-4 űrszondával növénymagokat és muslicapetéket szállítottak a Hold túlsó oldalára, hogy teszteljék, lehetséges-e megvetni a földi élet lábát a Holdon, s a világtörténelem során első alkalommal sikerült is biológiai anyagot növeszteni a holdfelszínen, ugyanis a három különböző növényi mag közül a gyapotmagvak ki is hajtottak.

A kínai kutatók egy 18 centiméteres konténerben készítettek talajt, levegőt és vizet a magoknak, a gyapoton kívül burgonyát, lúdfüvet, muslicapetéket és élesztőt is küldtek a Holdra, de a szonda által készített képeken egyelőre azt látni, hogy a gyapoton kívül a többi nem mutat életjelet.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67674/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?