Blogolj!

Mini konyha, mini étel, hatalmas ötlet

Dorogi László

Az úgy nevezett ASMR-videókról már biztosan mindenki hallot, ezt a műfajt fejlesztette tovább néhány zseni - vagy őrült, vékony a határvonal ugye - gasztroforradalmár.

Fotó: YouTube

Az ASMR-videók hatalmas lendülettel árasztották el a legnépszerűbb videómegosztó portálokat az elmúlt egy-két évben. De miről is beszélünk? Az ASMR az Autonomous Sensory Meridian Response rövidítése, ami egy olyan neurológiai jelenséget ír le, amit az ilyen videók figyelemmel követése vált ki az emberből. Ezeken a felvételeken általában egyszerű, sorozatosan ismétlődő hangok piszkálják meg koponyánk hátsó részében rejtőzködő, ritkán használt idegeinket, és akik teljesen el tudnak merülni az ASMR-videókban, azok egy kellemes, szinte semmihez nem hasonlítható nyugodt érzést kapnak ajándékba.

Be kell vallanom töredelmesen, temérdek ASMR-próbálkozás terjedt el a neten és ebből sok-sok különböző fajtát láttam már, de nálam egyik sem ért el semmilyen idegnyugtató hatást, vagy különös ellazulást. Lehet én csinálom rosszul. Ám az egyik ASMR műfaj teljesen lebilincselt, ez pedig nem más mint a *dobpergés* mini főzés! Hát ez valami állati király cucc, amint megláttam a YouTube-on egy ilyen mini főzős videót leesett az állam és egyszerűen nem tudtam abbahagyni a zseniális képsorok bámulását.

Ezek az emberek, akik határtalan türelmükkel ilyen főzős videók készítésébe kezdenek, icipici késekkel, icipici vágódeszkákon aprítják a szintén icipici zöldségeket, húsokat, tésztákat, meg mindent amit csak el tudsz képzelni. Minden úgy történik, ahogy a normál változatnál, de eszméletlenül lezsugorított környezetben. Mintha csak óriások lennének és a hangyák eszközeivel kellene elkészítenük egy bolognai ragut, egy rizses húst, vagy egy levest. Mini az edénykészlet, mini a tűzhely, de még a hűtő is mini! A gáztűzhelyet a mécses helyettesíti, az ételek listájának pedig csak a képzelet szab határt. Szóval hölgyeim és uraim, aki détázni szeretne, vagy szimplán csak liliputiakkal cimborál, annak íme a tökéletes vacsora ötlet!

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67183/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?