hirdetés
Blogolj!

Nehéz lesz berúgni a katari foci vb-n

Dorogi László

Vagy fogalmazzunk úgy inkább, hogy nagyon drága. Az arab országban ugyanis száz százalékos adót vetettek ki az akoholos italokra.

Fotó: Getty Images

Az Independent beszámolója szerint egy 24 darabos rekesz kis üveges sör (aminek ugye még fél liter sincs darabja) forintba átszámolva majd' 30 ezerbe fog fájni, egy üveg rövidital (az angolok a gint hozták példaként) nagyjából 26 ezer forintot kóstál majd. Valószínűleg nem a 2022-es labdarúgó világbajnokságon hág így tetőfokára a szurkolói alkoholizmus, ugyanis igen vastag pénztárcával kell az egyébként rengeteg kritikát kapó téli vb-re utazni, ha valaki akár csak egy-két sört szeretne meginni a meccsek alatt, előtt, vagy után.

Katarban eddig sem volt éppen könnyű alkoholizálni, mert a konzervatív muszlim állam eddig sem támogatta azt, a szeszforgalmazásra is csupán egyetlen cégnek van monopóliuma, nyilvános helyen pedig eddig sem lehetett inni. A hírek szerint a foci vb idejére kicsit lazítanak majd a szabályokon, lesznek például kijelölt területek, ahol lehet szeszelni, de csak a már említett horribilis árakon.

Az alkoholadó emelésének hírére a katariak egyébként azonnal megrohamozták az italboltokat, üzleteket, hogy még az olcsóbb áron elérhető szeszesitalokból annyit raktározzanak el otthonukban, amennyit csak tudnak.

Címkék: alkohol
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/67053/pics/lead_800x600.jpg
alkohol
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?