hirdetés
Blogolj!

Ha így haladunk, búcsút inthetünk a krumplinak

El tudnak képzelni egy sült krumplitól, krumplipürétől vagy csipsztől megfosztott Magyarországot? Elég szomorú életünk lenne kedvenc földi jótevőnk nélkül. Pedig a globális felmelegedés elveheti tőlünk.

Hamarabb mint gondolnánk. Ürge-Vorsatz Diana, a CEU professzora szerint ugyanis már az évszázad közepére teljesen eltűnhet a krumpli nálunk, mert nem lesznek adottak a feltételek ahhoz, hogy megteremjen. A tudós arra is figyelmeztet, hogy mindössze egy évtizedünk maradt arra, hogy a Föld klímájának védelme érdekében hathatós intézkedések történjenek, különben késő lesz bármit is tenni.

A professzor szerint 2030-ra felére kéne csökkennie a káros anyag-kibocsátásnak ahhoz, hogy élhetőbb bolygón lakjunk, ugyanis mai tudásunk szerint az időskori életet is 5-10 évvel rövidítheti meg egy-egy keményebb hőhullám, ami a globális felmelegedéssel együtt jár. Szóval itt az ideje ismét odafigyelnünk bolygónkra, ha másért nem is, de egy jó rakott krumpli érdekében!

Címkék: Tudtad-e?
1
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/66905/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Neknem ezkell 2018-12-29 20:56:00
A CEU professzora? Már elnézést, de milyen tudománynak a professzora? Azt érdekesebb lenne tudni,mint azt,hogy a CEU-n ......
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?