Blogolj!

Mi történik, ha valaki befecskendezi magának a Bibliát?

Ezt a kérdést tette fel magának egy fiatal francia kutató, aki mindenkinél jobban meg akarta, tudni, hogy milyen az, szent szövegek szó szerint a bőre alá kerülnek.

Mivel a tudomány jelenlegi állása szerint lehetséges bármilyen információt DNS-ben tárolni, vagyis lehet örökítőanyagba digitális információt helyezni, így Adrien Locatellit azt kezdte el érdekelni, hogy mi van akkor, ha egy élőlény testébe szent szövegeket injektálnak.

Érhető okokból senki nem vállalkozott a kísérletre, így Locatelli először is letöltötte a netről a Biblia és a Korán szövegét, a neki tetsző részeket kiválasztotta, majd az arab és a héber betűket annak megfelelő nukleotiddal – vagyis a DNS és RNS építőköveivel – helyettesített. Ezzel megkapta az adott szövegrész DNS-szekvenciába átfordított változatát.

Egy online program segítségével a nukleotidszekvenciát fehérjeszekvenciává tudta fordítani, megkapva azt az anyagot, amit már a combjába fecskendezhet.

Az eredmény pedig sajnos az érdekességen és a szokatlan mivoltán kívül sajnos semmi nem volt, ugyanis a fiatal kutató nem tapasztalt semmiféle változást a szervezetén.

Ami viszont érthető: természetesen a biológusok óvva intenek mindenkit a hasonló próbálkozásoktól.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/66651/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?