Blogolj!

A foci vb és a választások uralják a netet

A Google idei abszolút keresési listáját két dolog uralta igazán, és ha jobban belegondolunk, ez nem is olyan meglepő.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről. Az idén 18. alkalommal publikált lista csaknem hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika - kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek - szerint.

A foci világbajnokság az egész világot a képernyők elé szegezi, és fogja is a jövőben, ezért nem is kell csodálkozunk azon, hogy a világon a legtöbben erre a témára kerestek rá, míg Magyarországon a választások vezették a listát.

A 2018-as világlistán a focivébét Avicii, az áprilisban meghalt svéd lemezlovas és producer, Mac Miller, a szeptemberben elhunyt amerikai rapper, Stan Lee, a képregények novemberben meghalt atyja, a Marvel stúdió Fekete Párduc című kasszasikere, a Harry herceggel kötött házassága révén hercegnői címet kapott Meghan Markle, a júniusban elhunyt Anthony Bourdain Emmy-díjas amerikai sztárséf, a júniusban meggyilkolt amerikai rapper, XXXTentacion, a márciusban elhunyt Stephen Hawking brit elméleti fizikus, valamint Kate Spade, a júniusban meghalt amerikai divattervező követi.

Magyarország abszolút toplistáját a választás vezeti, maga mögé utasítva a labdarúgó-világbajnokságot, Avicii halálát, a Való Világot és a Black Friday-t. A magyar listán szerepel továbbá Stan Lee, Sylvester Stallone, Freddie Mercury, a Holdfogyatkozás és Meghan Markle is.

A televíziós műsorok körében nálunk - szomorú, nem szomorú, ez van - a Való Világ jár az élen, a receptek közül pedig furcsamód a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. A mozifilmek mezőnyében a Venom, a Mamma Mia 2. és természetesen a kasszarobbantó Bohém rapszódia áll az első három helyen.

Címkék: színes világ
1
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/66215/pics/lead_800x600.jpg
színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-12-13 06:32:51
Szomorú a való világ vezető helye! Undorító népbutító műsor! De mit várunk az rtl(sz@d)klubtól? Be kellene tiltani...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?