Blogolj!

Amerikai abszurd – vak olvasó szorongatja a Playboy tökeit

Pintér M. Lajos

Kártérítést követel egy amerikai férfi a nyuszis magazintól, mert a látássérültek nem olvashatják el a lapot.

Illusztráció: pixabay.com

Na, ettől a hírtől magatokhoz nyúltok, de legalábbis összeestek! Szóval süppedés a fotelba. Amerikában megint tombol az elmebaj, a tengerentúlon terjeszkedik Abszurdisztán.

A totális egyenlőség és korlátlan liberalizmus jegyében perre készül ugyanis a Playboy ellen egy vak férfi az USA-ban. Donald Nixon (aki a hírek szerint nem rokona az egykori elnöknek) azért akarja jogilag és anyagilag szétcsapni a nyuszis birodalmat, mert megelégelte, hogy a látássérültek nem olvashatják a lapot.

A kártérítési igényét arra alapozza, hogy a lap – szerinte – megsértette a fogyatékkal élők védelméről szóló törvényt. Amikor ugyanis főhősünk a Playboy online verzióját és a webshopját szerette volna böngészni, a képernyőolvasó eszköze (mely vagy felolvassa, vagy pedig Braille-kijelzőjén teszi a vakok számára is olvashatóvá a honlapokon lévő információkat) nem tudta értelmezni a weboldal adatait, így állítja: hátrányba került azokkal szemben, akik jól látnak, és nem szorulnak ilyen eszköz használatára.

Ha ugyan ez lenne a legnagyobb hátránya – sóhajthatnánk fel, de ne tegyük, Mr. Nixon ugyanis milliókat akar kihúzni az erotikus magazintól.

Még szerencse, hogy Hugh Hefner ezt nem érte meg...

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/65081/pics/lead_800x600.jpg
erotika,Playboy,szex,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?