Blogolj!

Meglepő kutatási eredmény: ebben az életkorban vagyunk a legmagányosabbak

A BBC átfogó, 55 ezer embert megkérdezésével készült felmérése szerint a 16-24 éves korosztály tagjai érzik a leginkább egyedül magukat, aminek egyik fő oka az lehet, hogy a közösségi oldalakon muszáj „tökéletesnek” mutatni magukat és az életüket.

A kutatás adatai alapján a 16-24 éves válaszadók 40 százaléka mondta azt, hogy „gyakran” vagy „nagyon gyakran” magányos. Ez az arány már önmagában is magasnak mondható, úgy meg pláne, ha megnézzük 65-74 éves (azaz a nyugdíjas) korosztályt, ahol ez az arány "csak" 29 százalék. 

Az pedig csak tovább bonyolítja a dolgot, hogy az önmagukat magányosnak érző embereknek több Facebook-ismerősük van, mint azoknak, akik többé-kevésbé elégedettek szociális kapcsolataikkal.

Ha valaki a közösségi oldalakon éli szociális élete jelentős részét, az amellett, hogy azt jelzi, kiterjedt kapcsolatai vannak, azt is jelenti, hogy ettől még magányos lehet, főleg akkor, ha nem tud kapcsolódni mások tökéletesnek bemutatott életéhez

hangsúlyozta a HuffPostnak Matt Blow, a Young Minds nevű brit jótékonysági szervezet szakértője.

via GIPHY

A magányosság önmagában még nem jelent mentális problémát, de negatív hatása lehet, különösen, ha sokáig tart. Ez különösen a fiatalokra igaz

– tette hozzá Blow.

További érdekesség még, hogy a megkérdezettek egyharmada szerint a magány nem feltétlenül jelent fizikai egyedüllétet, azaz társaságban is lehet magányos valaki, míg tízből négy megkérdezett azt mondta, a magány alkalomadtán pozitív tapasztalat lehet.

Számomra a legérdekesebb megállapítás az, hogy kedvesebbnek kell magunkhoz lennünk, amikor távol érezzük magunkat másoktól, miközben több lehetséges megoldás is van a magány kezelésére

jegyezte meg az eredményekkel kapcsolatban a felmérést vezető Pamela Qualter, a University of Manchester pszichológia professzora.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/64969/pics/lead_800x600.jpg
kutatás,magány,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?