Blogolj!

A csókolózás is lehet káros az egészségre?

Legalábbis ettől tart egy 22 éves, súlyos allergiában szenvedő brit fiatalember.

Illusztráció: pixabay.com

Oli Weatherall életem egyik legfélelmetesebb élménye volt, mikor először kapott allergiás rohamot. Óvodás volt, így csak arra a rémisztő élményre emlékszik, amikor egyik pillanatról a másikra alig kapott levegőt.

A 22 éves, súlyos allergiában szenvedő fiatalember a BBC brit hírcsatornának felidézte, aznap este a fulladás csak egy volt a sok ijesztő tünet közül. A testét piros, viszkető hólyagok borították el, a szíve úgy kalapált, mintha ki akart volna ugrani a mellkasából, ráadásul egész testében remegett. Oli problémája, hogy a szervezete nemcsak a mogyoróra, de az olyan erős fűszerekre is érzékenyen reagál, mint a csili és a curry.

Már az is bőven elég egy rohamhoz, ha csak egy légtérben van valakivel, aki ilyesmit evett. Ez társasági életét is tönkreteszi a szerencsétlen fiatalnak.

„A betegség tényleg megnehezíti az életemet; a legtöbben ugyanis – még a legközelebbi barátaim se – tartják számon, hogy mit ettek. Nem is gondolják, hogy azzal, hogy megettek egy tál indiai ételt vagy egy maroknyi sós mogyorót, veszélybe sodorhatják az életemet”

– árulta el a srác, aki oly nehezen ismerkedik, hogy soha nem is csókolózott még.

Hiába, tudja jól: számára egy csók is káros lehet az egészségre!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/64725/pics/lead_800x600.jpg
allergia,csók,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?