Blogolj!

Hotel del Salto - A kolumbiai szellemhotel

Máig nem tudni pontosan, hogy hogyan lett a Kolumbia egyik kiemelt turistalátványossága mellé felépült luxusszállodából egy igazi kísértettanya. 

Mindig is a Tequendama-vízesés volt Kolumbia egyik leglátogatottabb természeti látványossága, mely csupán félórányi autózásra található a fővárostól. A Hotel del Salto szállodát a Bogotá-folyó zuhataga mellé, a vízeséssel szemben lévő sziklafal tetejére húzták fel még az 1920-as évek elején. Az egykori luxusszálloda lélegzetelállító panorámával várta egykori lakóit, a vendégek pedig jöttek is szép számmal, egyszer azonban minden megváltozott.

Az egykor nyüzsgő épületből szép lassan elmaradoztak a vendégek, majd az 1990-es években be is kellett zárni, a konkrét okát azóta se tudja senki, csupán legendák keringnek arról, hogy mi történhetett valójában. Az egyik feltételezés szerint a népszerűségének az vetett véget, hogy a Bogotá-folyó vize egyre szennyezettebbé vált, így a turistáknak már nem volt annyira vonzó úti cél, mint korábban.

Egy másik szóbeszéd szerint azonban szellemek üldözték el a vendégeket, ugyanis a sziklafalról egyre többen ugrottak a mélybe, ezért sokan úgy gondolták, hogy a szállodában szellemek kísértenek. A helyi legendák szerint főleg az őshonos indián törzsek tagjai közül vetették le magukat a szikláról, mert úgy hitték, hogy így, sassá változva szabaddá válhatnak. 

Valamint még az is egy lehetséges opció, hogy a vagyonos vendégek a kolumbiai emberrablások miatt inkább kihagyták az elszigetelt szálloda nyújtotta panorámát, miután itt könnyű célponttá válhattak volna. Félelmük pedig nem volt alaptalan, hiszen Kolumbiában történik a legtöbb emberrablás a világon.

Bármi is legyen az igazság, az egykori népszerű luxusszálloda mára már csak kihalt kísértetszállóként emelkedik ki a természetből. 

(Fotók: szellemvarosokavilagban.blog.hu)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/64683/pics/lead_800x600.jpg
szellem,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?