hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Szenzációs régészeti felfedezés Argentínában

Még mindig okozhatnak meglepetéseket a régészeti leletek, ugyanis egy eddig ismeretlen dinoszauruszfajt fedeztek fel Argentína déli részén.

Spanyol és argentin kutatók az Andok közelében találták meg egy 12 méteres állat és két kisebb példány csontmaradványait. A növényevő őshüllő, amely a Lavocatisaurus agrioensis tudományos elnevezést kapta, 110 millió éve élt egy sivatagos területen Neuquén mai argentin tartományban.

A kutatók megtalálták a koponyacsontok többségét, és találtak fogakat is, ezek alapján meglehetősen teljes rekonstrukciót lehetett készíteni

– közölte az Acta Palaeontologica Polonica szakfolyóiratban José Luis Carballido, a trelewi (Patagónia) Egidio Feruglio Múzeum szakértője. 

Találtak csontokat a nyakból, a hátból és a farokból is. A felnőtt állaton kívül megtalálták a kutatók két fiatalabb, 6-7 méter hosszú példány maradványait is. A tudósok szerint a dinoszauruszok csordákban jártak.

(Fotók: novataxa.blogspot.com)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/63508/pics/lead_800x600.jpg
régészet,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?