Blogolj!

Amit szinte senki nem tud megtenni a saját testével

Chopi

 

Van jó néhány nagyon egyszerűnek tűnő mozdulat vagy cselekvés, amit ennek ellenére az emberek csak kis hányada képes megtenni. Igaz, néhány tanulható vagy fejleszthető ezek közül.

  

 

Nézzük, mit nem tudunk megtenni a testünkkel. 

 

Nyald meg a könyököd!

Ez talán az egyik viszonylag ismert tény. Furcsa módon az embereknek csupán egy százaléka képes megnyalni valamelyik könyökét, ez az egy százaléknyi ember azonban annyira büszke rá, hogy minden egyes napon átlag öten szeretnének vele bekerülni a Guiness Rekordok könyvébe.

 

Nyald meg az orrod!

Ez igen könnyen megy és természetes az állatok nagy részének, de nekünk már jóval kevésbé. Ha elég hosszú a nyelvünk, akkor elvileg lehetséges, mégis az emberek tíz százaléka sem képes rá.

 

Mozgasd a füled!

Na nem a füled botját... Már ha valaki tudja, hogy mi is az. Az állatoknak ez is nagyon egyszerű, sőt, sokszor életbevágó, az életben maradás múlhat rajta. Nálunk a füleket mozgató izmokért felelős agyi terület már lényegesebb kisebb. A legtöbbünknél annyira elenyésző, hogy egyáltalán nem tudjunk mozgatni a fülünket, ugyanakkor vannak emberek, akik kisebb-nagyobb mértékben képesek mozgatni a fülüket.

 

Formázz csövet a nyelvedből!

Állítólag a tudósok szerint a genetikán múlik, hogy egy személy képes-e csövet formálni a nyelvével. Ugyanakkor azt is bizonyították, hogy akik képesek erre, azok nagy valószínűséggel fütyülni is tudnak vagy más hangot kiadni a nyelvük feltekert állapotában.

 

Húzd fel az egyik szemöldököd!

Csak az egyiket! :-) Ez olyasmi, amit lehet gyakorolni, fejleszteni, de enélkül túlnyomó többségünk nem tudja kizárólag az egyik szemöldökét felhúzni.

 

Csiklandozd meg saját magad! 

Ugye, hogy nem megy? :-) Gyakorlatilag lehetetlen, és ez bizonyított tény. Mégpedig a kisagyunk külső érintkezésekkel foglalkozó területe miatt, ami pontosan tudja, hogy magunkat akarjuk megcsikizni.

 

Tüsszents nyitott szemmel!

Egészségedre! :-) Ez is elég köztudomású. A tudósok szerint ha mégis sikerül, az veszélyes, mert az ilyenkor fellépő nyomás miatt akár ki is eshetnek a szemeink az üregükből. Talán ez az oka valóban, hogy automatikusan becsukjuk a szemünket, ha tüsszentünk, azonban állítólag ha nagyon erőlködünk, akkor nyitott szemmel is menni fog. De inkább meg se próbáld!

 

Fojtsd meg magad! 

Ez persze rossz vicc, de ha megpróbálnád, nem fog menni. Technikailag lehetetlen a levegő visszafojtásával öngyilkosságot elkövetni. Ha túlságosan felszaporodik az elhasznált oxigén a szervezetünkben, egy reflex miatt automatikusan levegőt veszünk szerencsére. Még akkor is, ha sikerülne a levegőt ájulásig visszatartanunk.

 

Emeld fel a gyűrűsujjad!

Na ne csak úgy egyszerűen. :-) Tedd mindkét kezed az asztalra, tenyérrel lefelé, kinyújtott ujjakkal, kivéve a két középső ujjad, azok legyenek behajlítva. Majd emeld fel a kinyújtott ujjaid szép sorban. A gyűrűs ujját szinte senki nem tudja felemelni, mégpedig azért, mert az valamiért kapcsolatban van a középső ujjunkkal, a kettőt nem tudjunk egymástól függetlenül mozgatni.

 

Körözz a mutatóujjaiddal!

Nyújtsd ki a két mutatóujjad előre, úgy, mintha csak mutatnál velük valamire. Majd kezdd el mozgatni őket lassan az óramutató járásával megegyező irányban. Csináld ezt folyamatosan egyre gyorsabban, amíg el nem éred a lehető leggyorsabb sebességet. Egyszerű, ugye? Azonban a nem domináns kezed egy idő után meg fogja adni magát és a mutatóujjad össze-vissza fog mozogni, esetleg, ami még jobb: az is lehet, hogy teljesen megfordul és az óramutató járásával ellenkezően kezd el majd forogni.

 

Írd meg, hogy hányat próbáltál ki és milyen eredményre jutottál. :-) 

 

Fotó: Pixabay

 

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/63137/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?