hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Bárki megszerezheti Stephen Hawking személyes tárgyait

A világhírű elméleti fizikus tárgyaira október végétől licitálhatnak az érdeklődők.

Huszonkét tárgy, köztük Hawking egyik kerekesszékes is kalapács alá kerül az október 31-től november 8-ig tartó aukción a Christie’s-ben. Az árverés neve is igen hangzatos: Óriások vállán: Newton, Darwin, Einstein, Hawking.

A márciusban elhunyt népszerű fizikus tárgyai között szerepel többek között 1965-ös doktori értekezésének egy példánya is. A Cambridge-i Egyetem doktoranduszaként írt tézisből, amely az univerzum eredetével foglalkozik, mindössze öt példány létezik. A Hawking által aláírt dokumentum leütési árát 100-150 ezer fontra (36-54 millió forintra) becsülik a szakértők, tehát a fizikafanatikusoknak nem árt, ha bőven van pénzük.

Meghalt Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus

Meghalt Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus. A 76 éves tudós szerdára virradóra hunyt el cambridge-i házában - közölte családja. "Mély szomorúság tölt el minket, hogy szeretett apánk eltávozott az élők sorából" - idézte a Press Association brit hírügynökség gyermekei, Lucy, Robert és Tim közleményét.

Ennél ha nem is érdekesebb, de bizarrabb, hogy Hawking egyik kerekesszékét is elárverezik, ami akár átszámítva 3,6-5,4 millió forintért is elkelhet. A kerekesszék eladásából befolyó összeget két szervezet, a Stephen Hawking Alapítvány és a motoros neuronbetegség kutatásával foglalkozó társaság munkájának támogatására fordítják.

További érdekes tárgy A Simpson család rajzfilmsorozat azon részének forgatókönyve, amiben a fizikus is szerepelt.

A tárgyakat október 30-tól nézhetik meg az érdeklődők egy kiállításon Londonban.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/62624/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?