Blogolj!

Itt az ősz – ez a három legnagyobb tévhit a hidegről

Fogadjunk, hogy te is rosszul gondoltad! Ha nem, kész zseni vagy! Összegyűjtöttük a hűvös, barátságtalan időjárással kapcsolatos legdurvább tévhiteket.

1. A hidegtől náthásak leszünk

Nem. Sőt! A hideg levegő arra erősíti az immunrendszert, segít még több védekező mechanizmust termelni. A megfázást elősegítő gonosztevők 31 Celsius-fok fölött igazán veszélyesek. Ha ősszel vagy télen benyaljuk a náthát, annak az az oka, hogy a meleg, fedett helyeken gyorsan szaporodnak a vírusok és a baktériumok. Figyeljünk oda az alapvető higiéniára, gyakran szellőztessünk, étkezzünk egészségesen, szedjünk C-vitamint!

2. A hidegben nem szabad sportolni

Dehogynem! A hűvös levegő még növeli is a teljesítményt: több energiánk lesz, és a koncentrációképességünk is fokozódik. Oké, azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy mindig réteges ruházatban (sapka, sál, kesztyű, fül- és nyakvédő) indulj neki, különben könnyen becsusszan egy kellemetlen torokfájás.

3. A hideg kinyírja az allergiát

Ez sem igaz. Oké, a mínuszban a legtöbb allergiát okozó növény megfagy, nem szórja a polleneket. De, és ez is a baj: a beltéri allergiák csak még jobban felerősödnek, hiszen a poratkák, penészek, gombák is befelé menekülnek a zimankó elől. Takarítsunk, fertőtlenítsünk, szellőztessünk gyakran. Vagy ami még jobb: irány a szabad levegő. Lásd még: 1-es és 2-es pont.

Szép őszt és telet mindenkinek!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/60548/pics/lead_800x600.jpg
hideg,ősz,színes világ,tél,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?