hirdetés
Blogolj!

Hihetetlen munkák, amit ma már senki nem vállalna el

A munka fontos dolog, van belőle jó és rossz is. Ám akadnak olyanok, amit ma már tuti senki nem vállalna be!

A középkor nem volt épp a legkellemesebb időszak a történelemben, és pár száz évvel ezelőtt is akadtak olyan munkák, amiktől most már kiráz minket a hideg. Íme tehát pár olyan foglalkozás, ami miatt hálásak lehetünk, hogy már a 21. században élünk.

Minden test számít!

Sőt, a testrészek is. A többszáz évvel ezelőtt minden alkalmat megragadtak arra az orvostanhallgatók, hogy tanulmányozni tudják az emberi testet. Ezért volt, hogy akár sírokat is kiástak, hogy legyen „alapanyag”, de néha megelégedtek egy fogsorral is. A 19. században pedig ez már akkora biznisz volt, hogy fizettek is annak, aki halottat tudott szolgáltatni a tanulóknak.

Vidd el a balhét

Az arisztokrácia régen sem volt feddhetetlen, sokszor előfordult, hogy például egy hercegnek meggyűlt a baja a törvénnyel. Azt viszont mégsem lehetett, hogy őt büntessék meg, így rendszeresen tartottak egy bűnbakot, akit együtt neveltek a herceggel, hogy az empátia működjön közöttük, és ha a bűnbak büntetést kapott, akkor a másik nagy eséllyel már visszafogta magát és nem keveredett bajba.

Meló a föld alatt

A viktoriánus korban a londoni szegénység egy része sokszor úgy próbált egy kis pénzt gyűjteni magának, hogy fogták magukat és lementek a csatornába mindenféle elhagyott kincseket keresni. Persze ezek nem szó szerinti kincsek voltak, de egy elhagyott ruhadarabot, vagy akár aprópénzt is lehetett találni, amit végül eladhattak vagy elkölthettek.

Vérszívó

A piócákat senki nem szereti, pedig hasznos kis állatkák. Ezt tudták már a 19. században, ahol tartottak piócagyűjtőket, akiknek annyi dolguk volt, hogy besétáltak a vízbe, majd a rájuk cuppant állatokkal kijöttek. Ez női munkának számított, viszont nem volt épp a legkellemesebb, ugyanis sokszor vérveszteséggel, vagy fertőzéssel járt.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/60480/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?