Blogolj!

Isten segítségével menekült meg a tengeren hánykódó indonéz fiú

Dorogi László

Aldi Novel Adilang egy speciális halászcsónakon dolgozott, amikor egy vihar elszakította hajója horgonyát és elsodorta a víz a parttól. Majdnem ötven napig hánykódott a tengeren.

Fotó: Indonesian Consulate General Osaka

Egy 19 éves indonéz fiú kalandos történetéről számolt be a brit Guardian, aki csodával határos módon menekült meg a háborgó tenger markából. Aldi Novel Adilang egy speciális halászcsónakon, úgy nevezett rompongon dolgozott, ezzel a csónakkal úgy cserkészik be a halakat, hogy lámpásokkal vonzzák azokat a hajóhoz. Ezeknek a lámpásoknak gyújtogatása volt a fiú feladata, s bár az ilyen csónakokat lehorgonyozzák a parthoz, ezúttal egy nagy vihar eltépte a kötelet és a víz elsodorta a szárazföldtől.

Aldinál csupán néhány napnyi élelem volt, ezért úgy élte túl a megpróbáltatást, hogy halászott és saját hajójának faanyagából készített tűzrakóhelyet, a tengervizet pedig ruháján át szűrte meg, hogy ne legyen túl magas a sótartalma. Tíz hajó is elhaladt a fiú mellett a 49 nap során, amíg hánykódott, de egyik sem vette észre, végül egy panamai hajó sietett segítségére Guam szigetétől nem messze.

Adilang később elmondta, arra számított, hogy meg fog halni és az is átfutott az agyán, hogy vízbe fojtja magát, de végül a halál helyett az imádkozást választotta és Isten segítségét kérte, hiszen a csónak fedélzetén volt nála egy biblia. A fiú hajója 1500 métert zutykolódott a tengeren, mire megtalálták.

Címkék: csónak, Indonézia
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/59562/pics/lead_800x600.jpg
csónak,Indonézia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?