Blogolj!

Kiszínezték Kelet-Európa legkeskenyebb utcáját

Pintér M. Lajos

A Zsinór (vagy Cérna) névre hallgató kis utcácskát, mely Brassó ékessége. És ahol stílszerűen zsinórba tekert próbababa mutatja az irányt.

Fotó: a brassói polgármesteri hivatal Facebook-oldala

Felújították a brassói Zsinór (más néven Cérna) utcát: modern falfestményekkel, két helyi művész, Petre Mirea şi Bogdan Muscalu alkotásaival díszítették – írja a Foter.ro.

Az önkormányzat azt tervezi, perselyt helyez ki a turisták számára a Zsinór utca elején, és az ide bedobált adományokból tartaná rendben Kelet-Európa legkeskenyebb utcáját. Ennél is merészebbet is álmodnak a brassóiak: szabadtéri múzeumként hasznosítanák a város egyik legfőbb látványosságának számító, 83 méter hosszú sikátort, melynek szélessége 111 és 135 centiméter között változik.

Az ablakok például festménykeretként szolgálnak majd, ide kerülnek a jövőbeni tárlatok darabjai. Ám nem csak a művészek kapnak teret, a látogatók is itt hagyhatják a kezük nyomát.

A Foter.ro ezzel együtt jogosan hívja fel a figyelmet: a kétségkívül modern, formabontó, új és színes lett a Zsinór (Cérna) utca, a „műtéttel” szinte teljesen elvesztette középkori varázsát.

Valamit valamiért, ugyebár...

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/59212/pics/lead_800x600.jpg
Brassó,színes világ,Zsinór utca
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?