Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:30 M5
hirdetés
Blogolj!

Tudtad-e, hogy éveket jelenthet, ha csípőset eszel?

Chopi

Egy tavaly megjelent kutatási eredmény szerint 12 százalékkal alacsonyabb azoknak a halálozási arányuk, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a red hot chili pepperrel. Na nem a nagyon kedvelt rock bandára kell gondolnunk, hanem a csipős pirospaprikára. 

 

 

A közelmúltban ugyanis több olyan eredményt publikáltak a kutatók, amik szerint a piros erős paprika fogyasztása igencsak jó hatással van a szervezetünkre, többek között egy kiterjedt kínai kutatás is ezzel az eredménnyel zárult.

  

A vermonti egyetem kutató orvos csapata 6 évek át kísérte figyelemmel mintegy 16 ezer amerikai felnőtt étkezési szokásait, ezen belül pedig az erős piros chili paprika fogyasztásának mértékét és gyakoriságát. Eredményük szerint a chili paprikát rendszeresen fogyasztók körében 21,6 % volt a halálozási arány, szemben az erős paprikát nem fogyasztók 33,6 százalékos halálozási rátájával, ami 12 százalékpontos csökkenés, abszolút értékben pedig igen jelentős, egyharmados valószínűség csökkenés. A kutatók kifejezetten ajánlják az erős pirospaprika rendszeres fogyasztását. 

  

Feltételezések szerint az ok, amitől meghosszabbodhat az életünk a csípős paprikától, annak hatóanyaga, a kapszaicin. Ez a vegyület jó hatással van a vérkeringésre, segíti az emésztést és a zsír lebontását, sőt, a tumor terjedését és a cukorbetegség kialakulását is akadályozza valamint csökkenti a koleszterinszintet. 

  

Éljen a red hot chili pepper! Illetve általa mi!

  

  

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/57922/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?