Blogolj!

Tárgyak, amelyekre a mai napig nincs magyarázat

Nehéz elképzelni, hogy a mai fejlett technikával és hatalmas háttértudással vannak olyan dolgok, amikre még a szakemberek is csak pislogni tudnak.

Íme néhány olyan rejtélyes tárgy, melynek funkcióját a mai napig nem tudták megfejteni a tudósok:

Dél-amerikai aranyfigurák

Valószínűsíthető, hogy az Inka birodalomból származnak ezek az aranyfigurák, amiken hihetetlen módon repülőgépnek látszó tárgyak láthatóak. Több kutató is megvizsgálta a tárgyakat és mindannyian erre a következtetésre jutottak. Persze lehet, hogy korántsem repülőkről van szó, hanem absztrakt madárábrázolásról esetleg, viszont a hasonlóság tagadhatatlan.

Voynich-kézirat

A mai napig nem tudják, hogy mik lehetnek ezek. Ismeretlen nyelven íródott, a rengeteg furcsa növényábrázolással és alakokkal teli könyv eredete viszont biztos; a 15. század elején írták. Ám az, hogy mik lehetnek a látszólag igencsak részletes leírások, azt egyelőre senki nem tudta megfejteni.

A Genetikus korong

Még azt sem tudják pontosan, hogy milyen anyagból készült, de ami még furcsább, hogy a korong az embrió fejlődésének fázisait ábrázolja nagyon részletesen, ami abból a szempontból igencsak meglepő, hogy nagy valószínűséggel a prehisztorikus korról beszélünk. Vajon honnan voltak ilyen pontos biológiai ismeretei az akkori embereknek?

Costa Rica-i óriáskövek

Az 1930-as években fedezték fel őket helyiek, és a mai napig nem jöttek rá, hogy mi okból és legfőképp hogyan készültek ezek a tökéletesen kerek kövek. Sokan sokféle legendát kapcsolnak hozzájuk, például, hogy a belsejük aranyat rejt, vagy épp valamiféle határmegjelölése használták őket.

Az antiküthérai szerkezet

A „legősibb számítógépnek” is szokták nevezni, ami azért megdöbbentő, mivel készítése kb i.e. 205-re tehető. A kutatók szerint a naprendszerben található égitestek helyzetének meghatározására és a holdfogyatkozás megjelölésére használták.

A bagdadi elem

Hihetetlen, de Mezopotámiában képesek voltak 1 volt feszültséget előállítani. A bagdadi elemek e célt szolgálták, mégpedig úgy, hogy az anyagedények rézhengereket rejtettek egy fémrúddal. A fémrúd tetején található bitumenlapok választják el a réztől, amelyek kényelmesen beleférnek a korsóba. Viszont azon, hogy ezek a tárgyak valódiak-e, még a mai napig is folyik a vita.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/57689/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?