hirdetés
Vívó-vb: Siklósi Gergely világbajnok!
A 21 éves magyar párbajtőröző parádésan vívott egész nap, a döntőben az orosz Szergej Bida ellen 13-10-ről állt fel és nyerte meg az aranyérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Blogolj!

Így úszhatod meg a felfázást!

Tudtad-e, hogy a gyötrelmes és kínzó felfázást nem elsősorban a hideg okozza? Eláruljuk, általában mi a felelős, és tippeket adunk a védekezéshez!

A hólyaghurut (köznapi nevén: felfázás) csak az esetek elenyésző százalékában adódik abból, ha valaki túl sokáig tartózkodik hűvösben, ami kellemetlenül érinti. A fájdalmas, csípő vizeléssel, állandó vizelési ingerrel, súlyosabb esetben lázzal, deréktáji fájdalommal járó betegség hátterében leggyakrabban egy gonosz bacit, az E. coli nevű baktériumot kell keresnünk.

A két nem közötti anatómiai eltérések okán nőknél gyakrabban fordul elő a felfázás: a női húgycső ugyanis rövidebb, a kórokozók hamarabb eljutnak a hólyagig, mint a férfiak esetében.

A betegség hátterében egyébként előfordulhatnak a szervezet védekezőképességét érdemben rontó tényezők is, úgy mint antibiotikum-kezelések, vitaminszegény táplálkozás vagy stressz. Fontos tudni, hogy az elégtelen intim higiénia és a túlzásba vitt tisztálkodás is utat nyithat a kórokozók elszaporodásának.

Szakemberek azt ajánlják, ha meg akarjuk előzni a bakteriális fertőzést, tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat. A nőknek már kislánykorban meg kellene tanulniuk a WC-használat utáni alapos és ami legalább ilyen lényeges: elölről hátrafelé való törlést. Elengedhetetlen a rendszeres tisztálkodás, a lefekvés előtti minden esti zuhanyzás. Az intim tisztálkodáshoz semleges pH-jú, illatmentes mosakodók a javasoltak.

Szomorú hír, hogy a felfázás kialakulásában a gyakori és intenzív nemi élet is közrejátszhat. A belekben honos E.coli baktériumok ugyanis a szexuális aktus során a végbélnyílás környékéről könnyen a húgyhólyagba juthatnak, és ott gyulladáshoz vezethetnek. Előzzük meg ezt azzal, hogy az intim perceket követően mielőbb pisilünk, azaz szabad elfolyást biztosítunk a rosszakaróknak!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/57190/pics/lead_800x600.jpg
felfázás,szex,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?