Blogolj!

Van, ami még a szexnél is sokkal jobb!

El is áruljuk, mi az! Nem, nem a sörözés, nem is a szappanopera-bámulás, de még csak nem is a fallabdázás. Olvass tovább, és mindenre fény derül!

Imádod a szexet? Nem vagy egyedül, mi is imádjuk a szerelmetes szeretkezéseket. De gondoltad volna, hogy van valami, ami még az egészséges erotikánál is sokkal emberibb? Amit még a szexnél is jobban kedvelünk?

Mert hogy bizony akad egy ilyen dolog. Mégpedig az, ha saját magunkról beszélhetünk másoknak.

Isten bizony!

Friss felmérési adatok szerint az emberek idejük negyven százalékát töltik azzal, hogy saját magukról beszélnek. Ahelyett, hogy például szeretkeznének.

A Harvard Egyetem Szociális Kognitív és Affektív Neurotudományok Laboratóriumának tudósai (is) kíváncsiak voltak rá, mi a csoda áll annak a hátterében, hogy az emberek ennyire szeretik a saját hangjukat hallgatni. Agyi vizsgálatok segítségével felfedezték, hogy miközben saját örömeinkről, bánatainkról, ügyeinkről csevegünk, pontosan ugyanazok a kémiai reakciók játszódnak le az agyukban, mint a szex vagy közben. Különösen fokozza a vérellátást, vagyis az okozza a legnagyobb örömöt, ha másoknak öntjük ki a szívünket. A személyes információ másokkal való megosztása ezek szerint nemcsak erősíti az örömérzettel, motivációval és jutalmazással kapcsolatos idegi régiók aktivitását, de rendkívül pozitív hatást gyakorol a kedélyállapotra is.

Kész orgazmus, nemde?

Ez motiválja hát az embert, hogy rendszeresen és kényszeresen személyes információkat osszon meg magáról.

A bezárkózás viszont ezek szerint még rosszabb, mint a guminő vagy a műpénisz.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/56919/pics/lead_800x600.jpg
szex,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?