Blogolj!

Ki nem találnád, mennyi pénzt költöttek kávéra!

Vannak a kávéfogyasztók, a kávészakértők és az igazi kávéőrültek. Utóbbiak hihetetlen összegeket képesek kiadni akár csak pár grammért.

Persze azért ez nem szimplán őrület, hanem színtiszta biznisz, és nem egy magányos kavéfogyasztóról van szó, hanem egy cégről.

A tajvani fogyasztók egyre igényesebbek, így meg kell felelni nekik. Olyannyira, hogy a Black Gold Coffee Co. rekordösszeget fizetett ki egy árverésen, ahol 205 vevő licitált szerte a világból. A csillagászati összeg pedig fontonként (453 gramm) 803 dollárt (223 ezer forint). A korábbi aukciós rekord 601 dollár volt fontonként.

Az exkluzív panamai kávéárverésen egyébként évek óta rohamszerűen nőnek az árak, 2004 és 2006 között még az Esmeralda Geisha 50 dolláros rekordára is sokkolta a kávés világot, a 2005-ös átlagár pedig mindössze 3,28 dollár volt az idei csaknem 100-zal szemben.

Az aranyáron vásárolt kávébab többségét a tajvani kereskedő már tovább is adta japán, ausztrál és amerikai vevőknek, a megmaradt 35 fontnyi kávéból 15 fontnyit arra használnak fel, hogy Tajvan azzal vegyen részt a tokiói vákuumtechnikás kávéfőző-világbajnokságon, 20 fontnyit pedig a helyi ínyenceknek szánnak.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/56789/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?