Blogolj!

Tudta-e, hogy nem jó ötlet WC-papírral letakarni a nyilvános vécé ülőkéjét?

Dorogi László

Bizonyára mindenki ismeri ezt a jó bevált trükköt, de kiderült, hogy többet ártunk magunknak vele, mint azt gondolnánk.

Vannak olyan helyzetek, amikor kénytelenek vagyunk igénybe venni a nyilvános vécék szolgáltatásait, s ilyenkor a nagyobb fokú higiénia érdekében rendszerint gondosan leteregetjük a WC-ülőkét néhány csík WC-papírral. Mint kiderült, nagyon rosszul tesszük.

Egy kutatás szerint ugyanis ezzel a módszerrel nem hogy csökkentjük a bakteriális fertőzések veszélyét, de sokkal inkább kitesszük magunkat a veszélynek. Ezeket a vécéket rendszerint úgy tervezik meg, hogy lehetőség szerint a legkevesebb baktérium tapadhasson meg rajtuk, sőt egyes tanulmányok szerint a nyilvános mosdók jóval higiénikusabbak is, mint a háztartásokban található mellékhelységek, de még a konyhában használatos vágódeszkák is!

Amikor WC-papírral terítjük le a nyilvános vécék ülőkéjét, azért szúrunk ki magunkkal alaposan, mert a papíron sokkal könnyebben telepszenek meg a baktériumok mint a deszkán, így gyakorlatilag belecsücsülünk egy baktériumtenyészet kellős közepébe. Persze, azért azt senkinek sem tanácsoljuk, hogy egy ilyen helyszínen költse el reggelijét, ebédjét, vagy vacsoráját, de sokkal jobban járunk, ha inkább a deszka fölé guggolunk, semmint a papírfedőre tesszük tomporunkat.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/56324/pics/lead_800x600.jpg
nyilvános WC,WC-papír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?