Blogolj!

3+2 dolog amit jobb ha tudsz a zuhanyzásról

Ragnar Volarus

1. Ne zuhanyozz közvetlenül lefekvés előtt

Sokan úgy gondolkodnak, hogy ha este letudjuk a zuhanyt, akkor reggel tovább alhatunk. Viszont nagyon nem jó közvetlenül az alvásidő előttre időzíteni az esti zuhanyzást. Ez ugyanis élénkítő hatással lehet szervezetünkre, így megakadályozhatja, hogy gond nélkül elalhassunk. Magyarul, amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon. 

2. A forró zuhany nem túl jó ébresztő

Akik a reggeli tusolást részesítik előnyben, azoknak nagy többsége szinte biztosan a melegvizes fürdőzésre szavaz abból az okból, hogy a hideg víz túl sokkoló ébredés után. Ám sokkal egészségesebb az egyrészt kevésbé álmosító és egyben energetizáló langyosabb hőfokú zuhanyzás. Vagy ha igazán serkenteni szeretnéd a keringésed, akkor a váltott hőmérsékletű zuhanyzást válaszd, és 10 másodperc jéghideg, 10 másodperc langyos zuhannyal indítsd a napodat.

3. Evés után se zuhanyozz

Ne zuhanyozz rögtön étkezés után. Egy ilyenkor megejtett forró zuhanyzás hatására ugyan javulni fog a vérkeringés a végtagokban, de ugyanakkor rossz hatással van a gyomor vérellátottságára, ami pedig lassítja az emésztést, és esetleg hasfájást is okozhat. 

Fotó: Kohler

+1 Vigyázz az öreg mosdókesztyűvel

Sokaknak megvan a kedvenc és jól bevált kesztyűje, amivel imádja ledörgölni a testét zuhanyzáskor. Ám ennek a tisztítását nem mindenki végzi alaposan, ami kimondottan rossz. Hiszen rengeteg baktérium maradhat az ilyen eszközökben, amelyek a bőrünkről ledörzsölt elhalt hámsejtekről kerülnek oda. Azok pedig pont a meleg, nedves helyeket szeretik, és ott szaporodnak. Ezért gyakran mossuk ki jó alaposan a mosdókesztyűt, majd lógassuk száraz helyre száradni.

+2 Cseréld le a zuhanyrózsát

A mosdókesztyű mellett a másik baktériumforrás a zuhanyrózsa. Ami ha túl régi, szinte tuti, hogy tele van baktériumokkal. Ezeket viszont hiába is tisztítanád egy idő után, ezek a fránya bacik visszatelepednek, ezért muszáj lesz újra cserélni.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/56036/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?